O le a le amataga o le keke?

O le keke na afua mai i Aikupito anamua.O le pulega sa iai muamua o Aikupito na amata i le 5,500 tausaga talu ai (35th senituri TLM) ma faaiuina i le 332 TLM.O le uluai faifalaoa poto (falaoa) sa tatau ona avea o se tagata Aikupito anamua ma o le uluai malo na tao tao e avea o se faatufugaga.O loʻo i ai se seti o faʻamafanafanaga o loʻo faʻaalia ai tagata Aikupito anamua o loʻo faia keke ma foliga o keke i le tuugamau o Farao o Lassamus II.

talafaasolopito o keke

Ole "siata tafe" lea o le tala faasolopito o keke

I Aikupito anamua, o keke na faia mai le falaoamata, meli ma fualaau aina.E fai i ma'a.O le keke i lena taimi e talitutusa lava ma falaoa.E tutusa ma le falaoa ma le meli.I le senituri lona lima, na salalau atu ai lenei tekinolosi tao i Eleni, Roma ma isi nofoaga.I le seneturi lona sefulu, ona o le fefaʻatauaʻiga o fefaʻatauaʻiga o suka, na tafe atu ai le suka i Italia, ma faʻaopoopoina le suka i le faiga o keke.I le seneturi lona 13, na faaigoa ai le "keke" e Peretania, o se mea na maua mai i le Nordic kaka Kaka tuai.

SUNSHINE-CAKE-BOARD

Vaitaimi keke

O keke i lenei vaitau e mafai ona fiafia i ai na o tamalii.I le afa muamua o le 20th seneturi, o le mafai ona faia se keke omomi fualaau suamalie sili ona mama pe sili ona suamalie o se faailoga lea o le mafai ona avea ma se faletua lelei ma se tasi o uiga taua.O Marie-AntoineMarie-Antoine, o le fai mea'ai Falani, na suia foliga o keke masani fa'atasi ai ma fai mea'ai fa'aonaponei.

I le seneturi sefuluiva, na suia atili ai foliga ma le tofo o keke.Faatasi ai ma le atinaʻeina o alamanuia alkali i Europa, faʻafefiloi le susu tao ma le paʻu tao i le faʻafefeteina o keke, lea e faʻavaveina ai le saoasaoa o le faʻafefeteina ma faʻafefe atili ai le keke tao.I le seneturi lona 20, i le 1905, sa i ai le ogaumu eletise muamua i le lalolagi.I le 1916, na sau ai le ogaumu eletise ma fetuunai le vevela o le tao, ma o keke e le o toe na o alii.

E talitonuina le keke o le fatu lea o tagata e fiafia i mea'ai suamalie

O le toatele o i latou e le mafai ona tetee atu i lena faaosoosoga suamalie

E tele le malamalama e le mafaamatalaina i lenei fasi keke

O le asō o le a ou taʻu atu ia te oe le faagasologa o le atinaʻeina o le keke

1. Le fanau mai o le keke

O tagata Europa i le Middle Ages na talitonu o aso fanau o le aso lea e sili ona faigofie ona afaina ai le agaga o se tagata e le tiapolo, o lea i lenei aso, e tatau i aiga ma uo ona potopoto faʻatasi le tagata aso fanau e puipuia ma faʻamanuiaina, ma i le taimi lava e tasi e lafo keke. e tulia le tiapolo.I lena taimi, o keke o aso fanau sa na o tupu ma tamalii e fiafia i ai, ma o le mea moni, o le tofo sa le manaia.

O le upu keke i le Igilisi, lea na aliali mai i le seneturi lona 13 i Egelani, e sau mai le "kaka" i Old Norse.O le igoa muamua o le keke o le falaoa suamalie, o le faiga o falaoa suamalie na faamaumauina i taimi o Roma

2. O Le Foafoa o le Keke

O ai na faia le keke?

O le faiga o keke sa tusia i Roma ma Eleni, ae e tusa ai ma le au tusitala o meaʻai.O le tagata fai keke poto muamua e tatau ona avea ma uluai Aikupito, ma o le uluai malo na faia le taoina o se faatufugaga.

Sa latou faia ni auala e kuka ai ma ogaumu, ma e ala i ogaumu na latou faia ai ituaiga uma o falaoa.E faaopoopo foi le meli i nisi o falaoa e fai ma suamalie, ma o le faiga ma mea e gaosia ai keke e mafai foi ona vaaia i frescoes na maua i totonu o le mausoleum.

E leʻi taʻua e tagata Aikupito anamua po o tagata Europa anamua o keke e pei ona iai i aso nei.O le tele o na mea ua na o falaoa ua faaopoopo i ai le meli.E le ta'ua e tagata Aikupito anamua o se keke.

Ma e le o ni meaai mo tagata uma.

I le 10th senituri fefaʻatauaʻiga fefaʻatauaʻiga, o le suka na tafe i totonu o le "keke" Italia ma faasolosolo malie atu i le mea o loʻo i ai nei.

Na faia e Falani tats fualaau aina ma almonds i le seneturi lona 13 ma faaopoopo fuamoa i le fua i le seneturi lona 17.I le taimi lava e tasi, na lauiloa ai keke kulimi.O le tula'i mai o le susu tao ma le fefete i le seneturi lona 19 na vave ai ona maua le tao.O le auala la e fai ai keke, o foliga ma le tofo ua matua suia.

Pe a uma ona e faitauina, pe e te lagona ua iai se malamalama uiga ese ua faaopoopo?O taeao o le a ou taʻuina atu ia te oe le mafuaaga e tatau ai ona e 'ai keke o lou aso fanau i lou aso fanau.O le mafuaaga ona o le tiapolo!?

Aisea e ai le keke o le aso fanau?

E talitonu tagata Europa i le Middle Ages o aso fanau o le aso lea e sili ona faigofie ona osofaʻia le agaga e temoni, o lea i le aso fanau, e potopoto ai aiga, uo ma uo e avatu faʻamanuiaga, ma lafo keke e aumai ai le manuia ma tuliesea temoni.O keke o aso fanau, i le amataga na o tupu e agavaa e maua, ua tuufaasolo mai i le taimi nei, pe o tagata matutua po o tamaiti, e mafai ona faatau se keke matagofie i o latou aso fanau ma olioli ai i faamanuiaga ua tuuina mai e tagata.

O le taimi nei e mafai e le toʻatele o tagata ona fiafia i keke fanau, ma o le keke e avea ma meaʻai i aso uma, e oʻo lava i le keke keke tase 1 pcs keke i aso uma.Ona o le lauiloa o keke, ua aliali mai foi le tele o teuteuga o keke, e pei o, laupapa keke ese (MDF laupapa, 12mm keke pa'u, laupapa malo ma isi), pusa keke eseese (pusa currogated, pusa pa'epa'e, pusa keke pusa tasi fasi pepa. atigipusa ma isi mea); teuteuga keke eseese (toppers keke, gutu pata, Silicone mold ma isi), lea e faamalieina ese le foliga o le keke.

O a ituaiga keke keke e te fia iloa?O le a ou faailoa atu i latou i le isi mataupu.

Oloa Fa'atatau


Taimi meli: Aukuso-11-2022